Το Ηράκλειο, που δεν τον στήριξε, και η αριστερά, που τον υπονόμευσε, χάνουν με την απόσυρση Λυγερού

Ο Ηλίας Λυγερός, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου το 2014 και το 2019, ανακοίνωσε ότι δε θα συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές.

Δείτε:

Ηλίας Λυγερός: Φτάσαμε στο τέλος μιας ωραίας πορείας

Ο Ηλίας είναι στον χώρο της αριστεράς από μικρό παιδί. Αλλά δε θα έλεγα ότι η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, τον στήριξε έστω κατ’ ελάχιστον. Το 2014 τον ανακοίνωσε αλλά μάλλον για τα μάτια του κόσμου, ενώ το 2019 ούτε γι αυτά. Με την ένδεια στελεχών που να έχουν παρουσία και επιρροή στα κοινωνικά δρώμενα, μάλλον ο Λυγερός είναι μια φωτεινή εξαίρεση στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα της αριστεράς.

Δεν είναι ένα “μνημόσυνο” αυτό για τον Ηλία Λυγερό, καθώς κάτι τέτοιο ούτε χρειάζεται ούτε του χρειάζεται. Αλλά πρέπει να ειπωθούν πράγματι μερικές αλήθειες.

Ποιο χάνει από το γεγονός ότι ο Ηλίας Λυγερός όχι μόνο αποχωρεί από την αυτοδιοίκηση αλλά ότι ουδέποτε έγινε κάτι περισσότερο από επικεφαλής μια ολιγομελούς ομάδας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο;

Ο ίδιος φυσικά δεν χάνει, αντιθέτως κερδίζει με την αποχώρηση. Την οικογένειά του και τη ζωή του την έχει, επαγγελματικά και κοινωνικά ξεχωρίζει. Προφανέστατα με την ενασχόλησή του τα δημοτικά πράγματα και επαγγελματικά έχασε τουλάχιστον τον χρόνο του και στην οικογενειακή και προσωπική του ζωή είναι φυσικό να είχε “κόστος”.

Φυσικά η πόλη έχασε που δεν ανέδειξε ποτέ τον Λυγερό σε θέση εκτελεστικής εξουσίας στον μεγαλύτερο δήμο της Κρήτης. Ο Λυγερός δεν ασχολήθηκε με το δήμο για να έχει κάτι να κάνει ως συνταξιούχος ή να διασφαλίσει μια αφετηρία για κάτι περισσότερο, πχ μια βουλευτική έδρα. Ασχολήθηκε με την πόλη ως ένας από τους πολιτικοποιημένους και πλέον ενεργούς αλλά και “μελετηρούς” για τα προβλήματα και τις λύσεις πολίτες. Επί 9 χρόνια ο Λυγερός με τη μικρή δημοτική του ομάδα ήταν αυτοί που παρουσίασαν σειρά τεκμηριωμένων προτάσεων όπως και αναλόγως τεκμηριωμένη κριτική σε όλα τα επίπεδα. Η ομάδα των 4-5 δημοτικών συμβούλων σήκωσε το ύψος της πολύ παραπάνω από τις ευκαιρίες που της έδωσαν τόσο η κοινωνία όσο και η αριστερά. Όχι απλώς χωρίς φίλια μέσα ενημέρωσης, αλλά με πολλά από αυτά με εξαιρετικά βρόμικο και ύπουλο πόλεμο στον Ηλία, επειδή δεν πλήρωσε ποτέ για να έχει την εύνοιά τους…

Η πόλη έχασε που είχε τον Λυγερό περιορισμένο στην ελάσσονα αντιπολίτευση. Μόνο εκείνος δεν έχασε από την επιλογή της αποχώρησης.

Ας συγκριθεί η παρουσία, το ήθος, η πορεία του, οι γνώσεις του με πολλούς άλλους δημοτικούς παράγοντες, και όχι μόνο, των τελευταίων χρόνων που κάνουν απίστευτο θόρυβο, όπως οι άδειοι τενεκέδες όταν τους βαρούν…

Κρίμα για την πόλη και την αυτοδιοίκηση, που δεν στήριξε και δεν αξιοποίησε τον Λυγερό, κρίμα για την αριστερά και τα στελέχη της που τον υπονόμευσαν.

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί